Motoreni Logo

Nema proizvoda u košarici.

Izjava o povjerljivosti podataka

Ova Izjava o povjerljivosti podataka (u daljnjem tekstu: Izjava) odnosi se na povjerljivost podataka koji su od korisnika prikupljeni korištenjem internetskih stranica www.motoreni.hr te pohranjeni u bazama podataka MOTORENI d.o.o., koja je vlasnik web stranice www.motoreni.hr.

Prikupljene podatke dijelimo na osobne podatke i neosobne podatke. MOTORENI d.o.o. kao pružatelj usluga internetskih stranica www.motoreni.hr ulaže veliki napor kako bi Vas kao našeg korisnika i Vašu privatnost zaštitio. U svrhu što lakšeg razumijevanja o tome koje informacije prikupljamo i na koji način ih koristimo, molimo Vas da s malo strpljenja pažljivo pročitajte ovu Izjavu.

Zadržavamo diskrecijsko pravo izmjene ove Izjave, a njen izmijenjen tekst postaje važeći odmah nakon njegove objave na internetskim stranicama www.motoreni.hr. Nastavak korištenja ove internetske stranice nakon izmjena podrazumijeva Vaše prihvaćanje svih uvjeta tako izmijenjene Izjave, stoga savjetujemo korisnike da povremeno pročitaju ovu Izjavu, kako bi bili detaljno informirani o mogućim promjenama.

Osobne informacije su informacije koje točno određuju pojedinog korisnika. Prilikom korištenja internetskih stranica www.motoreni.hr možemo od Vas zatražiti određene osobne informacije, a to su: ime i prezime, e-mail adresa, lozinka za pristup stranici www.motoreni.hr, spol, datum rođenja, županija ili grad, adresa stanovanja i broj telefona.

Osobne informacije koristimo isključivo kako bismo Vam ponudili proizvode i usluge naših klijenata, unaprijedili rad internetskih stranica www.motoreni.hr, osigurali provedbu administracijskih zadataka, uspostavljanje kontakta s Vama, poboljšali naše oglašivačke i promocijske rezultate te poboljšali našu ponudu proizvoda i usluga na tržištu, kao i u svrhu suradnje s institucijama odgovornim za provođenje zakona. Zadržavamo pravo da Vaše osobne informacije priopćimo samo našim klijentima u svrhu izdavanja nagrada u nagradnim igrama, kao i institucijama državne uprave koje smo dužni zakonski obavijestiti o dobitnicima nagradnih igara.

MOTORENI d.o.o. ograđuje se od eventualnog korištenja osobnih informacija od strane drugih osoba u bilo koje druge svrhe osim navedenih, stoga ne može biti ni odgovorno za eventualnu štetu. Osim toga, zadržavamo pravo da Vaše ime, početno slovo prezimena i grad prikazujemo na portalu www.motoreni.hr ako postanete dobitnik neke od nagrada u sklopu naših nagradnih igara.

Neosobne informacije su informacije koje ne određuju točno pojedinog korisnika. Ove informacije odnose se, primjerice, na podatke koju ste internetsku stranicu posjetili prije ili poslije posjeta internetskoj stranici www.motoreni.hr, vrstu pretraživača koji koristite te vašu Internet Protocol (IP) adresu. Ovu vrstu informacija možemo prikupljati automatski uz pomoć elektroničkih alata za vrijeme Vaše posjete internetskim stranicama www.motoreni.hr. Neosobne informacije možemo koristiti bez ograničenja, radi poboljšanja naših oglašivačkih i promocijskih rezultata, u svrhu administriranja internetske stranice www.motoreni.hr, skupljanja demografskih podataka i suradnje s institucijama odgovornim za provođenje zakona.

Administrativne e-mail poruke odnose se na korisničku aktivnost na internetskoj stranici www.motoreni.hr i uključuju poruke u vezi s određenim korisničkim računima, zahtjeve ili upite te obavijesti o dobitku i načinu podizanja nagrade na našim nagradnim igrama. Primanje ove vrste poruka je obavezno, te korisnik ne može isključiti opciju primanja.

Vašim osobnim podacima na internetskoj stranici www.motoreni.hr možete pristupiti pomoću zaporke i korisničkog imena (vaša e-mail adresa). S obzirom na to da zaporku znate samo Vi, naša preporuka je da je nikome ne otkrivate. Vaše osobne informacije čuvaju se na serveru kojem mogu pristupiti samo ovlaštene osobe. Na taj način Vaše su osobne informacije osigurane i izvan dosega neovlaštenog korištenja. Prilikom registracije na www.motoreni.hr na upisanu e-mail adresu bit će poslan aktivacijski link koji pokreće aktivaciju samog korisnika. Na taj način štitimo Vas od zloupotrebe Vaše e-mail adrese.

Zbog načina rada internetske mreže, ne možemo jamčiti potpunu zaštitu bilo koje informacije prenesene na internetsku stranicu www.motoreni.hr ili s internetske stranice www.motoreni.hr, stoga nismo odgovorni za bilo kakve eventualne štetne radnje bilo koje treće osobe koja takve povjerljive informacije neovlašteno primi, koristi ili neovlašteno otuđi. Informacije koje ste objavili na javnim dijelovima internetske stranice www.motoreni.hr (forum i slično) mogu također biti dostupne drugim korisnicima ili osobama, te se kao takve mogu bez Vašeg znanja pojaviti na drugim internetskim stranicama ili web-pretraživačima. U tom slučaju nismo odgovorni za bilo kakvu eventualnu štetu. Ova Izjava odnosi se samo na korištenje informacija koje prikupljamo od Vas kao korisnika internetske stranice www.motoreni.hr. Druge internetske stranice kojima se može pristupiti posredstvom internetske stranice www.motoreni.hr imaju svoje izjave o povjerljivosti podataka. S obzirom na to da MOTORENI d.o.o. nije ni na koji način odgovorno za načine i uvjete rada trećih osoba, molimo Vas da prije početka korištenja drugih internetskih stranica pažljivo pročitate izjavu o povjerljivosti podataka tih isti stranica.

Za bilo kakav upit u vezi s ovom Izjavom ili u slučaju da želite promijeniti neke od svojih podataka, molimo Vas da nam pošaljete e-mail poruku s potrebnim informacijama na našu e-mail adresu trgovina@motoreni.hr.

Smatramo da je korisnik registracijom i otvaranjem korisničkog računa na internetskoj stranici www.motoreni.hr ovu Izjavu o povjerljivosti podataka u cijelosti pročitao, razumio i prihvatio.

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSpay™ sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj web stranici.

Što su to kolačići?

Uobičajena praksa na gotovo svim profesionalnim web-lokacijama je upotreba kolačića (cookies) s ciljem unapređenja korisničkog iskustva prilikom korištenja web stranice.

Ova stranica također koristi kolačiće, malene tekstualne datoteke koje su preuzete na vaš uređaj (računalo, pametni telefon, iPad, tablet i sl.). Naknadnim posjetima našoj web stranici ti će kolačići biti pročitani s vašeg uređaja i poslani natrag na našu stranicu.

Ova politika opisuje koje kolačiće upotrebljavamo, kako ih koristimo i zašto ponekad moramo pohraniti kolačiće. Objasnit ćemo vam kako možete spriječiti pohranjivanje kolačića, ali imajte na umu da to može unazaditi ili pokvariti određene elemente funkcionalnosti svih web stranica kojima pristupate.
Kolačići ne proširuju računalne viruse, a osim toga obrađuju samo dijelove podataka koji u većoj mjeri ne dozvoljavaju punu identifikaciju korisnika.

Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Na sljedećim poveznicama možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih Internet preglednika: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera.  Neki preglednici Vam omogućuju kretanje kroz Internet mjesto u “anonimnom” načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaše računalo ili mobilni uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića.

Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici: www.allaboutcookies.org .

Kako mi koristimo kolačiće?

Kolačiće koristimo kako bi poboljšali vaše korisničko iskustvo prilikom korištenja naših stranica (npr. s ciljem smanjivanja učestale potrebe za upisivanjem istih podataka) i s ciljem istraživanja načina korištenja naših stranica ili izrade statistika.

Nažalost, u većini slučajeva ne postoji industrijski standard za onemogućavanje kolačića bez djelomičnog ili potpunog isključivanja funkcionalnosti i značajki koje koristi ova web stranica. Preporučuje se da omogućite sve kolačiće ako niste sigurni trebate li ih ili ne, u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite.

Kolačići koje mi koristimo?

Mi koristimo kolačiće s preferencijama web mjesta. Da bismo vam pružili sjajno iskustvo na ovoj web stranici, pružamo funkciju za podešavanje vaših preferencija za način na koji stranica funkcionira kada je koristite. Da bismo zapamtili vaše postavke, trebamo postaviti kolačiće tako da se ove informacije mogu pozvati kad god interakcija s nekom stranicom utječe na vaše postavke.

Kada govorimo o vrstama kolačića, na našim stranicama koriste se tehnički kolačići (obavezni kolačići koji se ne mogu isključiti) koji su nužni za funkcioniranje web mjesta, funkcionalni kolačići (mogu se isključiti) koji omogućavaju web mjestu pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju te marketinški kolačići (mogu se isključiti) koji omogućuju bilježenje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati učinkovitost našeg web mjesta.

Tehnički kolačići - obavezni kolačići

(uvijek aktivni) - nužni za funkcioniranje Internet mjesta i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Uobičajeno se postavljaju kao odgovor na vaše radnje koje uključuju zahtjev za uslugama, kao što su postavke kolačića, prijava ili ispunjavanje obrazaca. Svoj preglednik možete postaviti da blokira te kolačiće ili pošalje upozorenje o njima, ali u tom slučaju neki dijelovi stranice neće raditi. Ti kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi vas mogle identificirati.

Funkcionalni kolačići

(mogu se isključiti) - omogućuju Internet mjestu pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju. Možemo ih postaviti mi ili pružatelji usluga trećih strana čije su usluge dodane na naše stranice. Ako ne omogućite te kolačiće, neke od tih funkcija možda neće pravilno funkcionirati.

Marketinški kolačići

(mogu se isključiti) - omogućuju bilježenje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati učinkovitost našeg Internet mjesta. Pomažu nam saznati koje su stranice najviše i najmanje popularne i vidjeti kako se posjetitelji kreću stranicom. Sve informacije koje ti kolačići prikupljaju akumuliraju se i stoga ostaju anonimni. Ako ne omogućite te kolačiće, nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu i nećemo moći pratiti njezinu učinkovitost. Ne pohranjuju izravno osobne postavke, ali temelje se na jedinstvenoj identifikaciji vašeg preglednika i internetskog uređaja. Ako ne omogućite te kolačiće, susrest ćete se s manje ciljanim oglašavanjem.

Na koji način možete onemogućiti kolačiće?

Možete spriječiti postavljanje kolačića prilagođavanjem postavki vašeg preglednika (kako to učiniti možete pogledati na ovom linku ili pogledati u postavkama vašeg preglednika). Imajte na umu da će onemogućavanje kolačića utjecati na funkcionalnost ove i mnogih drugih web lokacija koje posjetite. Onemogućavanje kolačića obično će rezultirati i onemogućavanjem određenih funkcionalnosti i značajki ove web stranice. Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica, imajte na umu da onemogućavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku, stoga ne preporučujemo da onemogućite kolačiće. Što su kolačići trećih strana? U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje nam daju pouzdane treće strane, a koristimo ih za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših internetskih stranica. Sljedeći odjeljak detaljno opisuje koje kolačiće treće strane možete pronaći na ovom web mjestu.

Koristimo Google Analytics koji je jedno od najrasprostranjenijih i najpovjerljivijih rješenja analitike na webu jer nam pomaže razumjeti na koji način koristite web mjesto i načine na koje možemo poboljšati vaše iskustvo. Koristimo način integracije koji anonimizira vašu IP adresu i ne prikupljamo osobne podatke putem kojih vas možemo identificirati. Ovi kolačići mogu pratiti događaje poput trajanja vašeg posjeta web mjestu i stranicama koje posjetite kako bismo nastavili stvarati zanimljiv sadržaj.

Kako Google koristi kolačiće možete pogledati ovdje, a kako prilagođava oglase koji vam se prikazuju dok pretražujete Internet možete pogledati ovdje.

Motoreni Logo
© 2015 - 2024 Motoreni
Izrada, podrška i hosting: Softwise d.o.o.
crossmenu