Motoreni Logo

Nema proizvoda u košarici.

Servis kosilice

13.svi.2021.

U sklopu trgovine Motoreni u Nedelišću, nalazi se ovlašteni servis za strojeve i alate brojnih dobro poznatih proizvođača.

Dolaskom toplijih dana, slobodno vrijeme sve više posvećujemo uređivanju okućnica, vrtova, voćnjaka i slično. Sunce, visoka temperatura zraka i kiša, glavni su čimbenici za rast trave, a kako bi ona imala lijep i uredan izgled, potrebno ju je redovito održavati.

Među strojevima za što lakše održavanje trave, najpopularnije su kosilice. Danas su dio gotovo svakog kućanstva, a u ponudi možemo pronaći različite tipove, od ručnih benzinskih, baterijskih, električnih pa do sve traženijih robotskih kosilica. Zajedničko svim kosilicama je obavezno redovno čišćenje te servisiranje, što rezultira produljenjem njihova radnog vijeka.

Redovito čišćenje
Nakon svake košnje, kosilicu je potrebno temeljito očistiti, što uključuje odstranjivanje ostataka trave s kućišta te ispiranje unutrašnjosti košare vrtnim crijevom. Zbog sigurnosti, prije samog čišćenja važno je otpojiti svjećicu.

Zamjena motornog ulja
Jednom godišnje, poželjno je zamijeniti ulje u motoru, odnosno ispumpati staro. Za svako korišteno ulje potrebno se pridržavati uputa proizvođača.

Zamjena filtera zraka
Produljiti radni vijek kosilice moguće je redovnom zamjenom jednog od najvažnijih dijelova kosilice, filtera zraka. Treba ga provjeravati svakih 25 radnih sati. U slučaju da se na njemu nalaze strani predmeti ili prljavšina, jednostavno ga očistite, no ako poprimi tamniju boju, preporučljivo ga je zamijeniti novim. Češća zamjena isto tako je potrebna ako je u zraku puno prašine.

Zamjena svjećice
Jedan od potrošnih materijala kosilice je i svjećica. Također je nužna za pravilan rad ovog stroja, mora biti suha i smeđe ili sive boje, a najbolje ju je zamijeniti jednom godišnje. Je li ona potrošena najbolje prikazuje smanjeno iskrenje. Kada su vanjski rubovi središnje elektrode zaobljeni, tada teško dolazi do iskrenja i po tome možemo zaključiti da je potrebna zamjena svjećice.

Oštrenje ili zamjena noža
Održavani noževi za kosilicu ključni su za izgled travnjaka. U vrijeme sezone košnje i čestog korištenja kosilice oštrice noža slabe, zbog prepreka skrivenih u travi, primjerice kamenja, grančica itd. Svakim udarcem o njih, nož postaje tuplji te iz tog razloga ne reže travu, već ju trga. Provjera ispravnosti noža, kao i oštrenje preporuča se svakih 20 – 25 radnih sati, dok ga je najbolje zamijeniti jednom godišnje. U slučaju napuknuća noža, potrebno ga je isto tako odmah zamijeniti.

Uslugu servisiranja kosilice možete pronaći u trgovini i servisu Motoreni, svakim radnim danom od 7:30 do 16:00 sati te subotom od 7:30 do 12:00 sati, u Nedelišću na adresi Čakovečka 43.

U slučaju da još uvijek niste pronašli kosilicu koja vam savršeno odgovara, trgovina Motoreni nudi bogatu ponudu kosilica vrhunskih proizvođača – Stiga, Husqvarna, Ferris, AS Motor, Simplicity, Ariens, Grillo.

Motoreni Logo
© 2015 - 2022 Motoreni
Izrada, podrška i hosting: Softwise d.o.o.
crossmenu