Motoreni Logo

Nema proizvoda u košarici.

25 godina Husqvarna Automowera

19.ožu.2021.

Robotska kosilica postala je sadašnjost u održavanju travnjaka! Zatražite ponudu već danas!

Prva robotska kosilica Husqvarna Automower svjetlo dana ugledala je 1995. godine te se nastavila razvijati i dan-danas je uvjerljivi lider na tržištu u toj kategoriji. Prije 25 godina predstavljena je prva potpuno automatska kosilica koja je već sama po sebi bila jedinstvena zbog napajanja solarnim ćelijama. Idućih godina predstavljene su robotske kosilice na baterijski pogon koje se automatski vraćaju u stanicu za punjenje kad je to potrebno.

Već 2009. u prodaju je puštena prva robotska kosilica s tehnologijom za povezivanje, model 260ACX imao je mogućnost slanja tekstnih poruka na vlasnikov mobilni uređaj. Sljedeći veliki korak bila je opremljenost GPS navigacijom koja je testirana na modelu 330X, dok je 2015. omogućena i funkcija Automower Connect s kojom preko aplikacije možete upravljati i pratiti rad vlastite robotske kosilice gdje god se nalazili.

Iz godine u godinu robotske kosilice se konstantno unaprjeđuju i razvijaju, te su osim ranije spomenutih funkcija opremljene i s LED svjetlima, dok modeli 435X i 535X AWD imaju i pogon na sva četiri kotača i namijenjeni su za površine do 3500 m². Tokom 2020., gotovo 10 godina nakon prijašnje, bit će predstavljena novija verzija Automowera 305 koji savladava uske prolaze i nagibe do 40% i opremljen je mjeračem vremena za vremenske uvjete i senzorom mraza, za manje travnjake do 600 m².

Motoreni Logo
© 2015 - 2022 Motoreni
Izrada, podrška i hosting: Softwise d.o.o.
crossmenu