Uvjeti korištenja i zaštita potrošača

Općenito

Motoreni trgovina i servis, vl. Nikola Košir je vlasnik stranice www.motoreni.hr i web shopa, Opći uvjeti poslovanja vrijede za sve registrirane korisnike. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom čime postaje registrirani korisnik. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje lozinke i povremeno je mijenjati. Stranice web shopa možete koristiti isključivo za pretraživanje naše on line baze podataka, informiranje o proizvodima i poduzeću i kupovinu ponuđenih artikala. Upotreba stranica za druge svrhe bez pisanog odobrenja vlasnika je kažnjiva i podliježe zakonu o zaštiti autorskih prava Republike Hrvatske. Motoreni webshop djeluje sukladno Zakonu o zaštiti potrošača RH.


Cijene

Sve cijene na stranicama Web shopa izražene su u HRK, i sadrže obračunatu zakonsku stopu PDV od 25%. U slučaju da se trenutna cijena razlikuje od cijene objavljene na stranicama Web shopa, prije slanja odabranog proizvoda obavijestit ćemo Vas o promjeni. Cijene na web shopu su namijenjene isključivo krajnjem kupcu, dakle nisu za veleprodaju.


Kvaliteta proizvoda

Prodavatelj jamči kvalitetu proizvoda koje jamči proizvođač proizvoda.


Jamstvo i servisni uvjeti

Za sve proizvode za koje Prodavatelj daje jamstvo vrijede jamstveni uvjeti navedeni u jamstvenom listu. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za vrijeme trajanja jamstvenog roka. Samo s predočenjem računa i jamstvenog lista kupac može ostvariti svoja prava. Servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova za kupljeni proizvod osigurana je u našoj trgovini i servisu.


Odgovornost za materijalne nedostatke

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422). Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga.


Prigovori kupaca i povrat robe

Sukladno odredbi čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača kupac ima pravo na prigovor. U slučaju prigovora kupac se može obratiti prodavatelju putem e-maila: trgovina@motoreni.hr  ili pismeno na adresu: Motoreni-trgovina i servis, Čakovečka 43, Nedelišće 40305 ili telefonski na broj 040/821 029. Prodavatelj će na prigovor odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana.


Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:


Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu. Molimo Vas da usporedite primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje odmah to napomenite Vašem dostavljaču koji će napraviti povrat paketa.


U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, Motoreni trgovina i servis nadoknadit će kupcu njegove troškove povrata robe i vrijednost robe koju više nije u mogućnosti isporučiti.


Reklamirana roba do potpunog plaćanja ostaje Vaše vlasništvo.


Prodavatelj je dužan u roku od 30 dana od dana primitka pisanog prigovora Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti Kupcu cjelokupan plaćeni iznos.


Pravo na jednostavni raskid ugovora

Ukoliko ste se predomislili naručenu robu možete vratiti bez pojašnjenja, a otkazati narudžbu možete i prije nego što je poslana na dostavnu adresu. Ako ste naručili i primili robu na adresu, a ipak biste željeli nešto drugo, možete napraviti zamjenu: zamjenu nije moguće napraviti klasičnim putem '1 za 1', nego je potrebno napraviti jednostrani raskid Ugovora o kupoprodaji uz povrat artikla; novu narudžbu željenog proizvoda moguće je napraviti u bilo kojem trenutku. Reklamacija se radi za robu koja je dostavljena krivo ili nije potpuna zbog nekih nedostataka koje su nastale prije ili nakon pakiranja, ali ne od strane kupca.


Sukladno odredbi čl. 72. potrošač ima pravo na jednostrani raskid Ugovora koji je moguć u roku 14 dana od dana primitka pošiljke. Radi se o nekoliko jednostavnih koraka, a ispunjavanje Obrasca za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji sklopljenog na daljinu i pakiranje proizvoda u kutiju uz navedeni Ugovor prvi su u nizu tih koraka. Uvjet raskida navedenog Ugovora je da kupljena roba nije korištena – ukoliko je do korištenja (umanjenja vrijednosti) došlo, dobavljač će po primitku vraćene robe u skladištu izvršiti procjenu stanja robe prema vidljivim znakovima upotrebe i sukladno tome odrediti koji će postotak povrata novca kupcu biti isplaćen. Nakon što ispunite Obrazac za raskid ugovora, isti nam dostavite putem e-mail adrese trgovina@motoreni.hr ili poštom na adresu Motoreni trgovina i servis, Čakovečka 43, 40305 Nedelišće. Nakon toga kontaktirat će Vas naš djelatnik s kojim ćete dogovoriti detalje povrata.


Povrat novca izvršavamo načinom na koji je uplata izvršena, tj. uplatom na račun ako je plaćanje izvršeno pouzećem, i to isključivo nakon primitka vraćene robe.


Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji sklopljenog na daljinu preuzmite na ovome LINKU u pdf formatu, a možete ga ispuniti elektronskim putem ili fizički nakon printanja.


Ako potrošač koristi pravo na jednostrani raskid ugovora sam snosi troškove povrata robe.


Dostava

Motoreni-trgovina i servis će sve narudžbe poslati u roku 1-3 dana, ovisno o trenutnoj raspoloživosti artikla. Ukoliko vam nećemo moći isporučiti pošiljku u navedenom roku ili uopće, o tome ćemo vas obavijestiti. Vi pritom možete odlučiti hoćete li prekinuti narudžbu ili pričekati da naručeni proizvod postane dostupan. Motoreni-trgovina i servis ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.


Motoreni trgovina i servis ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.


Kako bismo osigurali što kvalitetniju komunikaciju između Vas i dostavljača, dostavljaču ćemo ustupiti i kontakt broj telefona koji ste nam naveli prilikom registracije.


Za iznos narudžbe manji od 500,00 kuna cijena dostave je 25 kn + PDV. Ako je drugačiji, obavijestit ćemo Vas telefonskim putem.


Za iznos narudžbe iznad 500,00 kn dostava je besplatna.


Plaćanje

Plaćanje možete izvršiti na 3 načina:

  1. Pouzećem
  2. Transakcijski račun
  3. Kartično plaćanje