Stiga asortiman 2017: Black Arrow je hit među kosilicama

Rotacijske kosilice

U ovoj kategoriji, među 20-tak rotacijskih kosilica, zaista je teško ne pronaći nešto za sebe, a naša preporuka je svakako Black Arrow. Punog naziva BA 55TGR4, ovaj model Stiga samohodne kosilice je najprodavaniji u našoj ponudi, a sve to zahvaljujući savršenom omjerom kvalitete, dizajna, te naravno - cijene. Pogonjena je snažnim i pouzdanim Briggs & Stratton motorom snage 2,52 kW na 2800 okretaja u minuti, zapremnine 163 cm³ te smanjenom razinom buke. Black Arrow je izdržljiva kosilica opremljena profesionalnim kućištem širine 55 cm, stražnjim 75-litarskim sakupljačem, te velikim kotačima promjera 280 mm s duplim kugličnim ležajevima koji omogućuju ugodniju košnju na neravnim površinama.

Namijenjena je za održavanje većih površina do 2300 m², a korisniku pruža 4 načina košnje: sakupljanje, malčiranje te stražnje i bočno izbacivanje pokošene trave. Sistem malčiranja, poznatiji i kao Multiclip, uštedjeti će Vaše vrijeme jer sjeckanjem pokošene trave ostavljat će sitne čestice na travnjaku kao prirodno gnojivo te neće biti potrebe za pražnjenjem sakupljača ili kasnijeg ručnog uklanjanja trave s travnjaka. Visina košnje podesiva je između 26 i 87 mm, a podešava se jednostavno uz pomoć jedne poluge. Zahvaljujući ergonomskim i sklopivim gumom obloženim ručkama koje upijaju vibracije rad s kosilicom je puno ugodniji, a uz to je i jednostavniji transport.

Od ostalih benzinskih kosilica u našoj ponudi još možete pronaći strojeve iz serija Combi, Twinclip i Multiclip, a po sniženim cijenama dostupni su modeli Dino 47 B, Collector 48 B te Collector 48 S B.


Villa / Park / Titan kosilice

Villa kosilice su fleksibilni strojevi namijenjeni za rad tijekom cijele godine, a osim košnje trave, pomoću dodatnih priključaka s njima možete čistiti snijeg, lišće itd. Ove kosilice ujedinjuju vrhunske karakteristike košnje profesionalnih prednje montiranih reznih kućišta sa svestranošću rider zglobnih kosilica male dimenzije. Seriju Park karakterizira vrhunska kombinacija surove snage, svestranosti i savršene preciznosti, a krasi ih snažan motor te pogon na sva 4 kotača. Titan je dizajniran za najzahtjevnije zadatke, a hidrostatski pogon na sva 4 kotača, nenadmašna okretnost i izvrsni rezultati košnje pridonose zadovoljstvu korisnika. Zahvaljujući velikom broju priključnih alata strojevi su izuzetno svestrani.

U posebnoj ponudi su Villa 12 i 16 HST.


FM / Zero Turn

FM su izrazito svestrani i višenamjenski strojevi s prednjim kosištem i ugrađenim sakupljačem trave koji mogu raditi na različitim terenima. Zahvaljujući prednjem reznom kućištu ravnomjerno kose visoku, mokru ili čvrstu travu i u teško pristupačnim mjestima. Zero Turn kosilice također nude niz raznih mogućnosti, a zbog velike brzine košnje i mogućnosti okreta u mjestu uštedjet ćete na vremenu. Opremljene su trajnim robusnim reznim kućištem, te rotirajućim prednjim kotačima koji sprječavaju oštećivanje travnjaka.


Tornado / Estate

Tornado su snažne i svestrane traktorske kosilice s bočnim izbacivanjem te opcijom malčiranja koja raspodjeljuje pokošenu travu po čitavom travnjaku. A ove kosilice umnogome olakšavaju košnju te najteže poslove koji zahtijevaju robusnu opremu i čvrstu konstrukciju. Opremljene su snažnim motorom, te velikim stražnjim kotačima i udobnim sjedalom. Estate kosilice uz hidrostatski prijenos pružaju ugodnu vožnju, tri načina košnje, a opremljene su tempomatom i prostranim sakupljačem trave za neprestanu košnju. Iz ovih dviju serija snižene su cijene za Tornado 2198 H, te Estate 3098 H i 6122 HW.

Od ostalih traktorskih kosilica po sniženoj cijeni dostupan je i SD 10818B.


Baterijski program - 80 V / 48 V / 24 V PowerPack

80 V je snažan baterijski sustav koji će zauvijek promijeniti način na koji gledate baterijske alate! Bilo da odaberete kosilicu, škare za živicu, trimer, puhač ili lančanu pilu, dobit ćete istu snagu kao i kod benzinskih strojeva. 48 V i 24 V su također odličan odabir, jer jedna učinkovita baterija pogoni velik broj alata za obavljanje različitih poslova. Vrhunska udobnost, nema emisije štetnih plinova, nema održavanja, niža razina buke i smanjene vibracije - sve to krasi baterijski program!


Vrtni alati

Stiga motorni trimeri idealni su za postizanje lijepog izgleda svake zelene površine, a izvrsno su balansirani i ergonomski dizajnirani tako da se korisnik u potpunosti može usredotočiti na zadatak pred sobom. Škare za živicu imaju obostrane oštrice za povećanu učinkovitost, te dvostruke ili rotirajuće ručke koje osigurava ergonomski položaj u radu i učinkoviti ublaživač vibracija za postizanje optimalne udobnosti. Lančane pile posebno su izrađene da pomognu korisnicima svojom povećanom učinkovitošću i snagom. Nova serija pila ima poboljšane motore, vrhunske vodilice i lance, ergonomsku i laganu konstrukciju te nisku razinu vibracija.


→ Pregledaj katalog